В годината на тежки икономически и бизнес шокове – 2020-а, един

...
В годината на тежки икономически и бизнес шокове – 2020-а, един
Коментари Харесай

2020-а – годината на бизнес рекорди за Tesla

В годината на тежки стопански и бизнес шокове – 2020-а, един авто производител няма мотиви да се оплаква. Напротив, това е годината, в която Tesla прави рекорден брой доставки на коли от основаването си насам – 499 550 броя, съобщи „ Франс прес “.

„ В началото на Tesla мислех, че имаме (оптимистично) 10% късмет да оцелеем въобще “, написа по този мотив създателят на компанията Илон Мъск в обществената мрежа Twitter. 86% от осъществените продажби са от моделите Tesla 3 и кросоувъра Model Y.

Производството на Model Y в завода в китайския град Шанхай стартира, доста скоро ще започват и доставките на сглобяваните там електрически коли.

Tesla от дълго време се стреми да създава коли за всеобщо прилагане и през септември Мъск, който стана втория най-богат човек в света, разгласи, че създаването на технологията на батериите значи, че компанията желае да пусне модел от 25 хиляди $ в идващите три години.

На 21 декември Tesla се причисли към показателя S&P 500 с един транш, преди началото на търговията в този ден.

В момента компанията коства близо 670 милиарда $ или колкото Chrysler, Fiat, Ford, General Motors, Honda, Toyota и Volkswagen, взети дружно.

За последното тримесечие на 2020 година Tesla е произвела съвсем 180 хиляди коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР